Voor kinderen met een Neuromotorische aandoening is kinesitherapeutische begeleiding belangrijk. Er wordt gewerkt aan de hand van het Bobath-concept en samen gezocht naar de mogelijkheden van het kind.
Bobath therapie, richt zich op het verbeteren van beweging, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het verhogen van de bewegingskwaliteit. Het doel van deze therapie is om de spierspanning (tonus) te normaliseren, zodat er "normale" houdingen en bewegingspatronen mogelijk worden. Hierdoor kan het kind niet alleen de motorische controle verbeteren en behouden, maar ook functioneler worden in het dagelijks leven.
Naast de therapie zelf, is er veel aandacht voor een goede samenwerking met de directe omgeving van het kind, zoals ouders, familie, opvoeders en zorgverleners. Er worden praktische adviezen gegeven voor de thuissituatie, waaronder tips voor het voorkomen van contracturen en misvormingen, en het gebruik van aangepast orthopedisch materiaal. Bobath gaat uit van wat het kind kan en bouwt hierop verder. Het totaalbeeld van het kind wordt in rekening gebracht en de kwaliteit van bewegen wordt benadrukt.
De belangrijkste doelgroep voor Bobath therapie zijn kinderen met Cerebrale Parese (CP), maar ook kinderen met een neuromusculaire- of syndromale aandoening hebben baat bij deze therapie. De principes van de Bobath worden ook toegepast bij baby's of kinderen met een vertraagde of atypische motorische ontwikkeling.